tiistai 23. kesäkuuta 2009

Blogin esittely
Näille sivuille on luvassa (satunnaisesti) filosofiaa - uudelleenajattelua koulukuntiin sitoutumatta - mutta myös mielen(kärsimyksen)hallintatekniikoiden kuvauksia. Ammattitoimittajia lainatakseni: vaikeatajuisia ja raskaslukuisia tekstejä.
Vaikeatajuisuuden syitä minun on itseni hankala ymmärtää, koska pyrin jokaisen lauseen yleistajuisuuteen ja ymmärrettävyyteen. Ehkä kysymys on siitä, että yleiskäsitteet jokainen ymmärtää omalla tavallaan? Pidän tosin itseäni ahkerana määrittelijänä, mutta ahkeruuskin on äärellistä.
Olen kiitollinen jokaiselle lukijalle, joka kertoo minulle, mitkä kohdat teksteissäni mahdollisesti eivät aukea ja (jos tiedätte syyn) miksi.
Mitä raskaslukuisuuteen tulee, puolustaudun: kirjoittaessaan(kin) joutuu yhtä arvoa tavoitellessaan tinkimään toisesta. Tekstini raskaslukuisuus johtuu ymmärtääkseni runsaista täsmennyksistä, joilla pyrin välttämään väärinymmärrysten vaaraa. Ilmeisesti myös ajatusten tiheydestä. Tekstini on ehkä hidaslukuista; sen avulla saa kuitenkin esitetyt ajatukset haltuunsa nopeammin kuin lukemalla kirjan, jonka joku toinen tarvitsisi saman ajatusmäärän esittämiseen. (Nyt pidätte ehkä minua itsekylläisenä vesipäänä. Lajinmääritys on aivan oikea.)
Uskon: tekstieni lukeminen on tuskattominta, jos lukemisen hitauden hyväksyy lähtökohdaksi.

En ole vielä opetellut luomaan tekstinsisäisiä linkkejä (loppuviitteisiin ja takaisin). Pitempien tekstien loppuviitteisiin pääsee käsiksi esimerkiksi printtaamalla (ensimmäiset) loppuviitteet sisältävän (toiseksi)viimeisen sivun. Tekstin loppupuolelta jaksaa ehkä rullatakin viiteluetteloon ja takaisin.

Pahoittelen tekstien ulkoasua - niitä ei ole luotu Wordilla eikä Word näytä tunnistavan kaikkea kirjoittamaani.




Annika Sydänmaa

1 kommentti:

  1. Todellakin vaikeatajuisia. Ensinnäkin jutut on niin pitkiä ettei niitä jaksa lukea kokonaan. Aiheet on myöskin sitä tasoa että kiviäkin kiinnostaa. Teksti oli kyllä muutenkin oli vähän vaikeaselkoista, mutta en osaa mitään vinkkejä antaa että miten saisit sen paremmaksi. Muotoilu helpottaisi lukemista.

    VastaaPoista